ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξομολογείται...


Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή "διάΛογος" και στους Νίκο Παπαχρήστου και Αντώνη Τριανταφύλλου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αποκαλύπτει πότε θα αποσυρθεί και εκφράζει την άποψή του για τον τρόπο εκλογής των Μητροπολιτών. 


Επίσης, μιλάει για τον Σιωνισμό, την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, ενώ σχολιάζει την στάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις θέσεις που έχει διατυπώσει και απαντά στους επικριτές του. Ακόμα, τοποθετείται για το διαθρησκειακό και διαχριστιανικό διάλογο, την ομοφυλοφιλία, την Κάρτα του Πολίτη και το μάθημα των Θρησκευτικών. 
Παραγωγή: intv.gr, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρβανίτης.

Δείτε και ακούστε τη συνέντευξη με ένα κλικ εδώ

Η άποψή μου: ο μητροπολίτης Πειραιώς λέει αλήθειες και τις λέει με το όνομά τους, χωρίς εμπάθεια, αλλά με αγάπη Χριστού και τόλμη. Δυστυχώς, πολλοί θα εξοργιστούν, απλά και μόνο βλέποντας ένα δυναμικό παπά να μιλάει με τόσο θάρρος. Επιθυμούν παπάδες κότες - αλλά, πέρα από παπάδες όπως ο π. Σεραφείμ, κανείς δεν υπάρχει να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό (και κάθε ορθόδοξο λαό) από εκείνους που κατευθύνουν τη μοίρα του και τη μοίρα όλης της ανθρωπότητας.
Δείτε τη συνέντευξη και τα λέμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: