ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος το είπε; Ο Θεός ή ο Captain America;

ΗΠΑ - Έρευνα: Πολλοί Αμερικανοί Μπερδεύουν την Αγία Γραφή με τα Mantras των Σούπερ-ηρώων 

 

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Βιβλικής Εταιρίας (American Bible Society), το 63 τοις εκατό των ενηλίκων στις ΗΠΑ, αποδίδουν εσφαλμένα το χωρίο Β’ Κορινθίους 4, 8 - "Συχνά υποφέρουμε, αλλά ποτέ δεν συνθλιβόμαστε. Ακόμα και όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν τα παρατούμε ποτέ" - ("εν παντί θλιβόμενοι αλλ' ου στενοχωρούμενοι, απορούμενοι αλλ' ουκ εξαπορούμενοι") – στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ή στον σούπερ ήρωα Captain America και όχι στην Αγία Γραφή.
Η έρευνα, η οποία συμπίπτει με την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και την κυκλοφορία της Freedom Bible (αγγλική έκδοση της Αγίας Γραφής που τονίζει τα εδάφια σχετικά με την ελευθερία) αποκαλύπτει επίσης:
Παρά τα σημαντικά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μόνο το 9 τοις εκατό από τους Αμερικάνους αισθάνονται πιο ασφαλείς σήμερα απ’ ότι πριν από την 11 Σεπτεμβρίου. Τριάντα έξι τοις εκατό αισθανόταν ασφαλέστεροι πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από ό, τι σήμερα.
Μόνο το 4 τοις εκατό των Αμερικανών βασίζεται περισσότερο στην επαγγελματική παροχή συμβουλών για να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση (ψυχικών) τραυμάτων. Τέσσερις φορές περισσότεροι (το 16 τοις εκατό) βασίζονται πλέον στην Αγία Γραφή.

 
Παρά το ότι ζουν σε ένα κυρίως χριστιανικό έθνος, το 82 τοις εκατό των Αμερικανών που έχουν υποστεί κάποιο ψυχολογικό τραύμα στηρίζονται πλέον σε άλλες πηγές εκτός από τη Βίβλο για να το αντιμετωπίσουν, ενώ υπάρχει ένα 6 τοις εκατό που λέει ότι δεν βασίζεται σε τίποτα.
"Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από την επίθεση στις ΗΠΑ, πολλοί από μας έχουμε έντονα μέσα μας τις εικόνες και τα συναισθήματα εκείνης την ημέρα», λέει ο Geof Morin, επικεφαλής επικοινωνίας στην Αμερικανική Βιβλική Εταιρία. "Στον απόηχο της 11/9, εμείς στην Αμερικανική Βιβλική Εταιρία είδαμε από πρώτο χέρι τη δύναμη της Βίβλου στο να βοηθούνται άνθρωποι με ανεξιχνίαστα τραύματα".
Με έδρα το Μανχάταν, η Αμερικανική Βιβλική Εταιρία ήταν παρούσα στο σκηνικό που σχηματίστηκε μετά τις 9/11, στις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν βοηθώντας τους επιζώντες και τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν ή χάθηκαν.
Ο Morin λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου ανάγκασε τους Αμερικανούς να επιλέξουν μεταξύ του να φυλακιστούν από τα τραύματά τους εκείνης της φοβερής μέρας και το να βρουν την ελπίδα και την ελευθερία να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Για χιλιάδες Αμερικανούς, προσθέτει, η παρηγοριά που προσφέρεται μέσα από τη Βίβλο, τους επέτρεψε να επιλέξουν την ελευθερία.

 
"Η Αγία Γραφή – και όχι οι πολιτικοί, οι ήρωες των κόμικ ή οι ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων – είναι η πρώτη που μιλάει σχετικά με την αντιμετώπιση των τραυμάτων και την απόκτηση της ελευθερίας" συμφωνεί ο Επίτροπος William Roberts, εθνικός διοικητής του Στρατού της Σωτηρίας.
Η Freedom Bible υπογραμμίζει ιστορίες για το πώς η Βίβλος έχει βοηθήσει ανθρώπους να ξεπεράσουν κάποια τραυματική εμπειρία. Δεν είναι μια νέα μετάφραση, αλλά είναι η πρώτη που τονίζει περισσότερα από 3.500 χωρία που αναφέρονται σε διάφορες πτυχές της απελευθέρωσης, ακόμη και από τον φόβο, τον πόνο, την απώλεια ενός αγαπητού προσώπου, τον θυμό, την ενοχή και πολλά άλλα.

Εικ. από το post Διάλογος Active Member + Ιησού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: