ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δυο σύγχρονα μυθιστορήματα

Για τους φίλους της περιπετειώδους λογοτεχνίας, αλλά και τις λογοτεχνίας του φανταστικού, παρουσιάζουμε δύο ιστορικά μυθιστορήματα του Γεωργίου Γεωργά, που κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή & αγγίζουν τα ενδιαφέροντα αυτής της γωνιάς του διαδικτυακού ωκεανού. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ.
Ο Δρόμος των Βασιλέων

Η πιο απομακρυσμένη επαρχία των Ρωμαίων έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό. Οι κάτοικοί της, απροστάτευτοι πια, προσπαθούν να επιβιώσουν από την ορδή των Σαξόνων που έρχονται από την ανατολική θάλασσα σαν κύμα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Στον βορρά οι τρομαχτικοί Πίκτες περνούν το τείχος του Αδριανού σπέρνοντας την καταστροφή, έχοντας στη κατοχή τους το ξόανο της θεάς πολέμου, της Μόριγκαν.

Δυο λιποτάχτες των Ρωμαϊκών λεγεώνων της ανατολής θα φτάσουν στη χώρα αυτή απογοητευμένοι από τις εξελίξεις της χώρας τους, για να συναντήσουν ένα μεγαλύτερο χάος στη Βρετανία. Πίσω από τους πόλεμους ανάμεσα στις φυλές των Ρωμαιο-Βρετανών των Σαξόνων και των Πικτών υποβόσκει ένας άλλος κρυφός πόλεμος που έχει να κάνει με το μυστηριώδες ξόανο της θεάς. Το θέλουν στη κατοχή τους οι διαβρωμένοι από καιρό Δρυίδες για να ξυπνήσουν τον δράκο, αλλά και το αλλοιωμένο ιερατείο του Μίθρα που έχει ένα σκοπό, την δολοφονία του νέου αυτοκράτορα της ανατολής, Ιουστινιανού. Οι μόνοι που θα αντιταχτούν σε αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις των μάγων και των ιεροφάντων, είναι οι δυο Ρωμαίοι της ανατολής, αλλά και οι πιστοί φίλοι που θα συναντήσουν και ενωμένοι σαν γροθιά θα τα βάλουν με την σκιά που απειλεί την αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης.

Από τους βροχερούς λόφους της Βρετανίας, όπου ακόμα οι γίγαντες των λόφων κατοικούν, οι ήρωές μας θα βρεθούν στα ομιχλιασμένα βουνά των Πικτών όπου τους οδηγούν οι μαύροι Δρυίδες και αργότερα θα βρεθούν να πολεμούν κάτω από τη σημαία του στρατηγού Βελισάριου στη Ρώμη, ενάντια στις ορδές των Γότθων και τέλος προστατεύοντας τη ζωή του αυτοκράτορα Ιουστινιανό από τον μεγάλο μάγο της Ατλαντίδας, με σκοπό να πάρουν πίσω τη τιμή τους. Γιατί ένας άντρας χωρίς τιμή είναι ένα τίποτα.



Διαβάστε το 1ο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ (κλικ στο prevew βιβλίου) & το 3ο κεφ. εδώ.

Οι Φύλακες Των Μυστικών



Το Φραγκικό βασίλειο των Αγίων Τόπων, η μαγευτική Ουτρεμέρ, είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο Σουλτάνος της Αιγύπτου, ο Σαλαντίν, έχει ορκιστεί να αλώσει τη χώρα και οι σταυροφόροι ετοιμάζονται να την υπερασπιστούν.

Ένας νεαρός προσκυνητής αφήνει την αυτοκρατορία της Ρωμανίας για να κάνει το προσκύνημά του στους Άγιους Τόπους. Το ταξίδι του όμως, μόνο ήρεμο δεν θα είναι. Μια δολοφονία που έγινε στην Ασκάλωνα, θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα. Άθελά του γνωρίζει ένα κατάσκοπο του αυτοκράτορα της Ρωμανίας, που θα τον μυήσει σε ένα πολύ παράξενο και πρωτόγνωρο για τον νεαρό μονοπάτι.

Η περιέργειά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με μυστικές σέχτες που εποφθαλμιούν αρχαία μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τη γεωπολιτική του τότε γνωστού κόσμου. Θα συναντήσει μάγους, που αναζητούν δύναμη για να κυριαρχήσουν πάνω στους αδυνάτους, και ιππότες που διψούν για εξουσία.

Με φόντο την Μεσαιωνική Ανατολή ο νεαρός προσκυνητής θα μεταμορφωθεί από ένα απλό πολίτη της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, σε έναν υπερασπιστή της ανατολικής αυτοκρατορίας των Ρωμαίων και της πίστης.





Διαβάστε το 1ο κεφάλαιο εδώ.

Πρόσκληση για μια βολτίτσα:

Αυτογνωσία Χάσε την ψυχή σου (ή... σώσε την) Για την αγάπη του Θεού, τη μετάνοια, την κατάθλιψη

1 σχόλιο:

pneymatiko είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τη παρουσίαση.
Καλά Χριστούγεννα.

Με τιμή
Γεωργάς Γεώργιος