ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Για την αγάπη του Θεού, τη μετάνοια, την εκπαίδευση, την κατάθλιψη...


Αηδόνι

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία καί την Βυζαντινή Φιλολοφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. "Εχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη. Γι' αυτό και η μετάφραση του Θεοφάνους δεν είναι απλώς η απόδοση της "Χρονογραφίας" στην Νέα Ελληνική. Είναι κατάθεση ψυχής, είναι ταξίδι στον Βυζαντινό κόσμο, είναι προσφορά στην πνευματική μας κληρονομιά!
Ιστολόγιο για το Γέροντα Ανανία, εδώ.
Τα βίντεο από εδώ















Και το τελευταίο από εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γλυκός άνθρωπος. Ο τρόπος εκφοράς του λόγου κι ο τρόπος που μιλά για το Θεό φανερώνουν πως τον έχει γνωρίσει.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!

Sophia Drekou είπε...

http://pesotithesgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_3248.html

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Είναι μεγάλη υπόθεση ο Γέροντας Ανανίας, όπως και άλλοι σύγχρονοι παπάδες+μοναχοί (π.χ. ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, κ.π.ά.).
Ευχαριστώ, αδελφοί.

Sophia Drekou είπε...

Κόσμημα για τα Εξάρχεια ο π.Ανανίας... για ολόκληρη την Ορθοδοξία. Ναι... και ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος... Να κάνετε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα... αγαπητέ αναστημένε νεκρέ και διαμάντι του διαδικτύου η σελίδα σας. Δηλώνω FAN της ιστοσελίδα σας. Ευχαριστώ...

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Εγώ ευχαριστώ. Ό,τι κι αν γίνεται, γίνεται με τη χάρη του Θεού, για τη δική σας αγάπη.
Αφιέρωμα στον π. Κ. Σ.; θα το επιχειρήσω, μέσα από καταχωρίσεις στο Διαδίκτυο...
Ομιλίες του π. Κ. Σ. μπορεί να βρει κατ' αρχάς ο ενδιαφερόμενος εδώ: http://www.floga.gr/.
Ευχαριστώ.