ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τα "δικά μας" κόμικς!...


Αγαπώ τα κόμικς από μικρός και ξέρω πως έχουν υπάρξει κατά καιρούς πάρα πολλά ελληνικά κόμικς. Σήμερα, μετά από δεκαετίες κατάκτησης από ξένες εκδόσεις, το ελληνικό κόμικ αναβιώνει δυναμικά. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και μερικά που ενδιαφέρουν αυτό τον ιστότοπο και προσκαλούμε κάθε φίλο του είδους να τα γνωρίσει.
Η ομάδα των "Απογόνων των Έλλ" (δεν έχει σχέση με νεοπαγανιστές, το αντίθετο μάλιστα) έχει καλές ιστορίες, με προσανατολισμό που με κάνει να σας τη συστήσω. Μερικά μικρά δείγματα, μόνο για τους φίλους των κόμικς:

«ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛ». Ο Γιάννης Θεοδωρίδης χάνει τους γονείς του το καλοκαίρι του 2007 στις πυρκαγιές της Πελοπονήσου όταν δολοφονούνται από εμπρηστές. Πέντε χρόνια μετά συμμετέχει ενεργά στον Σύνδεσμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος. H Νίκη είναι η αγαπημένη του Γιάννη. Ο Κώστας, ένας Ελληνοαμερικάνος, εργάζεται κι αυτός μαζί με τον Γιάννη. Η παρέα των τριών νέων σώζει από ένα σαυράνθρωπο τέρας ένα δωδεκάχρονο παιδί που ’χει απαχθεί... Σε επόμενες περιπέτειες οι φίλοι μας (ο Γιάννης, η Νίκη, ο Κώστας και ο Λούης) ταξιδεύουν στην Νότιο Αμερική, στην υπόγεια Ανταρκτική, στο Θιβέτ και στο διάστημα κυνηγώντας διεθνείς συνωμότες... (κόμικ)

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛ 4

 (κλικ στον τίτλο)








Ο Μάκης Ροδίτης είναι ένας τερματοφύλακας του Ιάλυσου Ρόδου που προσπαθεί να επανέλθει στην ενεργό δράση.
Θα τα καταφέρει άραγε;
σκίτσο Νίκος Νικολαΐδης
συγγραφέας Ευάγγελος Κωνσταντινίδης
εξώφυλλο Παναγιώτης Λύρης 

ΨΥΧΟΦΕΡΩΝ ΑΓΓΕΛΟΣ

 (κλικ στον τίτλο)


Η Παλαιά Υόλλη είναι μία μεγαλούπολη εκατομμυρίων ψυχών. Το Μπρουταίν είναι μιά λαϊκή συνοικία της πόλης. Το Μάννεκρον είναι η περιοχή της διαφθοράς ενώ η Wars Zone είναι ο τόπος, όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο. Ένας άγγελος κυκλοφορεί ανάμεσά μας, με την αποστολή να οδηγεί τις ψυχές προς τον ουρανό, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία εξιλέωσης. Όμως πόσοι θα δεχτούν αυτή την προσφορά και πώς θα αντιδράσει ο καθένας, ιδίως εκείνοι που έχουν λερωμένη τη φωλιά και... την καρδιά τους;
  
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των εκδόσεων για να δείτε κι άλλα κόμικς της ομάδας, με περιπέτειες από την Κατοχή, την Άγρια Δύση κ.λ.π.

1 σχόλιο:

NICKOLAOS - ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

ευχαριστώ πολύ γιά την παρουσίαση,
αν χρειασθείς κάποια περιοδικά γράψε μου μήνυμα.
Πολύ καλή η ιστοσελίδα σου,
ο Μεγαλοδύναμος να μας έχει καλά!