ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Άλλος ένας θεοποιημένος αθεϊστής δυνάστης...

Αθεϊστική προπαγάνδα για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ (Β. Κορέα)



Σύμφωνα με σοβιετικά έγγραφα γεννήθηκε στη Σιβηρία το 1941, καθώς οι γονείς του βρέθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής. Σύμφωνα όμως με την επίσημη βορειοκορεάτικη εκδοχή, γεννήθηκε στη μυστική βάση του πατέρα του -επίσης πρώην ηγέτη της χώρας- στο ιερό όρος Παεκτού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η γέννησή του προαναγγέλθηκε από ένα χελιδόνι, έφερε την άνοιξη ενώ ήταν χειμώνας και σηματοδοτήθηκε από ένα άστρο που άρχισε να λαμπυρίζει στον ουρανό ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκαν ουράνια τόξα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ο καλύτερος παίκτης γκολφ όλων των εποχών. Το 1994 τα μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ μετέδωσαν πως πέτυχε ένα καταπληκτικό ρεκόρ επιτυγχάνοντας σε έντεκα τρύπες με την πρώτη του προσπάθεια. Την «είδηση» επιβεβαίωσαν και οι δεκαεπτά σωματοφύλακές του.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν λάτρης του σινεμά, τόσο που απήγαγε έναν κινηματογραφιστή και μία ηθοποιό για να γυρίσουν το «Pulgasari», μία… σοσιαλιστική εκδοχή του «Godzilla». Το ζευγάρι το έσκασε ενώ βρισκόταν στην Αυστρία για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ζητώντας άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο «μεγάλος ηγέτης» ήταν fashion icon, πρότυπο μόδας. Η Πιονγιάνγκ είχε ανακοινώσει πως τα κοστούμια του είχαν γίνει παγκόσμια φαινόμενο στη μόδα. Ένας «ανώνυμος Γάλλος ειδικός σε θέματα μόδας» είχε δηλώσει σε βορειοκορεατική εφημερίδα πως το στυλ του Κιμ Γιονγκ Ιλ διαδίδεται σε όλο τον κόσμο και αποτελεί φαινόμενο χωρίς προηγούμενο».

Επίσης, ο δεινός παίκτης του γκολφ και το φαινόμενο της μόδας δεν είχε… φυσικές ανάγκες. Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα -που έχει πλέον κατέβει- ο Κιμ Γιονγκ Ιλ δεν πήγαινε στην τουαλέτα…

Μία ανιψιά της πρώτης συζύγου του «μεγάλου ηγέτη» είχε γράψει πως είχε εμμονή με το ρύζι που έτρωγε: έπρεπε να μαγειρεύεται σε ξύλα από το ιερό όρος Παεκτού (όπου γεννήθηκε) και είχε γυναικείο προσωπικό που επέβλεπε ξεχωριστά κάθε κόκο για να διασφαλιστεί πως ανταποκρινόταν στα στάνταρντς που έπρεπε.

Ο μύθος λέει επίσης πως Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε μαγικές ικανότητες και μπορούσε, ανάλογα με τη διάθεσή του, να ελέγξει και να επηρεάσει τον καιρό.

Ο «μεγάλος ηγέτης» ήταν μία αυθεντία του διαδικτύου, παρότι στους πολίτες της χώρας του απαγορεύεται η χρήση κινητών ή διαδικτύου. «Είμαι κι εγώ εξπέρ στο ίντερνετ. Είναι εντάξει αν συνδέεται η βιομηχανική ζώνη αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα αν συνδεθούν περιοχές του βορρά», είχε πει στις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας το 2007.

Σύμφωνα με δύο ψυχολόγους που σκιαγράφησαν το ψυχολογικό προφίλ του ηγέτη, οι έξι μεγάλες διαταραχές προσωπικότητας που είναι κοινές σε δικτάτορες όπως οι Χίτλερ, Στάλιν και Χουσεΐν χαρακτήριζαν και τον Κιμ Γιονγκ Ιλ: ήταν σαδιστής, παρανοϊκός, αντικοινωνικός, νάρκισσος, σχιζοειδής και σχιζοτυπικός. 


Ο Νοτιοκορεάτης ορθόδοξος ιερέας π. Βόρις Μουν. Ο προκάτοχός του, π. Αλέξιος Κιμ, συνελήφθη από Βορειοκορεάτες το 1951 και έκτοτε αγνοείται η τύχη του (βλ. εδώ)

3 σχόλια:

Andrew είπε...

Τώρα να πώ την αμαρτία μου πρέπει να στεναχωρηθώ που αυτός ο δυνάστης "τελωνίστηκε" και να προσευχηθώ για την σωτηρία του?

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ευχαριστώ, αδελφέ, για την ερώτηση.
Η απάντηση, όπως ξέρεις, είναι ΝΑΙ, και δοξάζω το Θεό γι' αυτό.
Εύχομαι να σωθεί η ψυχούλα του, που είναι πλανημένη, όπως τόσων άλλων - κι εμείς αμαρτωλοί είμαστε, ευχόμαστε και για τη δική μας σωτηρία...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να συζητηθεί, επειδή έχει συσκοτισθεί απελπιστικά από τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία. Επαναλαμβάνοντας τον Πλάτωνα, ο μαρξισμός-λενινισμός θέλησε να ενοποιήσει σε μία τις διαφορετικές κεφαλές της κοινωνικής Ιεραρχίας (τον βασιλιά και τον φιλόσοφο· τη βασιλική, την ιερατική και την προφητική λειτουργία` την πολιτική, την οικονομική και την πνευματική ηγεσία).
Ως τέτοιος ακριβώς ενοποιητικός (ολοκληρωτικός) φορέας προτάθηκε το κομμουνιστικό κόμμα. Ο ηγέτης του (ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Μάο, ο Ζαχαριάδης) έγινε ο μυθικός βασιλέας-φιλόσοφος. Ήταν επί πλέον ο εμπνευσμένος προφήτης. Ο κάτοχος της «επιστήμης των επιστημών» και ο μεγαλοφυής κριτικός της παγκόσμιας τέχνης. Σε μερικές μάλιστα στιγμές το βάθρο του υπερκέρασε ακόμα και τον «θρόνο του Υψίστου». Ο απόηχος των δοξολογιών, που θα αποτελούν αιώνια ντροπή για την ανθρωπότητα, ηχεί ακόμη στ' αυτιά μας.
Αποτέλεσμα; η ενοποίηση της δύναμης πολλαπλασίασε τη δύναμη καθιστώντας το κακό απόλυτο.
(Θ. Ζιάκας, "Η επανασύνδεση με την τριαδική παράδοση είναι όρος για να ξαναβρούμε τον πολιτειακό κοινοτισμό", στο Αντίφωνο: http://www.antifono.gr/portal/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/%CE%96%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%82/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/3309-%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C.html)