ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το... "σωματίδιο του Θεού"!


CERN: Βρέθηκε το "σωματίδιο του Θεού" ή Μποζόνιο του Higgs

Τι είναι το περίφημο "σωματίδιο του Θεού", που είναι τόσο κοντά οι φυσικοί στην ανακάλυψή του (και που ίσως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να έχει ήδη ανακαλυφθεί);
Είναι κάτι που σχετίζεται με τη θρησκεία; Πολύ περισσότερο, μήπως είναι κάτι που καταρρίπτει την πίστη στο Θεό και την πεποίθηση ότι υπάρχει Δημιουργός στο σύμπαν;
Για το τι είναι το "σωματίδιο του Θεού", αντιγράφω από εδώ:
Ίσως ήρθε η μεγάλη στιγμή για την επιστήμη. Μποζόνιο του Higgs ή αλλιώς "σωματίδιο του θεού" είναι ο παράγοντας που φέρεται να έδωσε μάζα και ενέργεια μετά το «Big Bang» και τη δημιουργία το Σύμπαντος, πριν 13,7 δισ. χρόνια.
Η βεβαιότητα, ύπαρξης του σωματιδίου Higgs είναι το φάντασμα το οποίο βασανίζει την επιστημονική κοινότητα από το 1960.
Ονομάζεται και «Σωματίδιο του Θεού», επιστημονικά, το Μποζόνιο του Higgs, στην ουσία «Σωματίδιο της αρχής του παντός».
Θεωρητικά σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Έκρηξης», αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δημιουργία του Σύμπαντος. Θεωρητικά πάντα σχηματίζεται όταν υφίσταται τρομακτικής ισχύος έκλυση ενέργειας, ανάλογη με εκείνην του «Big Bang». Θεωρητικά πάντα το σωματίδιο αυτό αποτελεί τον χαμένο κρίκο στην «Συνολική Θεωρία» η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει τα πάντα, ως βασικό μοντέλο. Θεωρητικά πάντα, η αποκάλυψη της ύπαρξής του θα ισοδυναμούσε με το απόλυτο ραντεβού της ανθρωπότητας με το Θεό ["Νεκρός": δηλ. με την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του σύμπαντος και όχι με το Θεό προσωπικά].
Πολύ κοντά σε ανακοινώσεις μετά από έρευνες δεκαετιών για την ύπαρξη του γνωστού «σωματιδίου του Θεού» είναι ερευνητές του Cern!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ερευνητές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ και δηλώνουν 99% σίγουροι ότι το έχουν εντοπίσει.
Όπως έγινε γνωστό «κλειδί» στην κατανόηση του τρόπου δημιουργίας του Σύμπαντος είναι το μποζόνιο του Higgs, του οποίου ο ρόλος είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.
Το "σωματίδιο του Θεού" λοιπόν είναι η συμβατική ονομασία που δόθηκε στο πρωταρχικό σωματίδιο του σύμπαντος. Ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχία στις προσπάθεις των ακούραστων εργατών της επιστήμης - αρκεί να μη χρησιμοποιηθούν για το κακό των ανθρώπων, από εκείνους που έχουν την εξουσία να διαχειρίζονται όπως θέλουν τις επιστημονικές ανακαλύψεις.
Η ανακάλυψη του σωματιδίου πάντως δεν έχει να πει τίποτε απολύτως για το αν υπάρχει Θεός Δημιουργός ή όχι. Απλώς θα εξηγήσει πώς έγιναν τα πράγματα, αφήνοντας όμως κατά μέρος το "γιατί" έγιναν και το "από ποιον" έγιναν, καθώς και το αν έγιναν "από Κάποιον" ή όχι. Η απάντηση πολλών επιστημόνων, ότι έγιναν "τυχαία", δεν είναι επιστημονική απάντηση, αλλά δίνεται εξαιτίας των δικών τους θρησκευτικών (αθεϊστικών ή αγνωστικιστικών) πεποιθήσεων.
Για το θέμα αυτό, παρακαλώ θερμά να διαβάσετε τα παρακάτω posts μας:
Ελπίζω, με τη χάρη του Θεού, να λύσουν κάποιες απορίες σας, αν προβληματίζεστε. Ο Θεός να σας ευλογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: