ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κέβιν Σόρμπο: "Το Χόλυγουντ στιγματίζει & αντιμετωπίζει αρνητικά τους χριστιανούς ηθοποιούς"...

Κόκκινος Ουρανός / Πηγή 

Ο Αμερικάνος ηθοποιός Kevin Sorbo, γνωστός ως Ηρακλής από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά (1995 -1999), απάντησε πρόσφατα στον «κωμικό» Bill Maher, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε τον Θεό «ψυχωτικό μαζικό δολοφόνο», σε μια τηλεοπτική συζήτηση για την επερχόμενη ταινία «Νώε».

Bill Maher
«Το μόνο που μπορώ, είναι να αισθανθώ λυπημένος για αυτόν τον τύπο, επειδή νομίζω ότι είναι ένας πολύ θυμωμένος, μοναχικός άνθρωπος», δήλωσε ο Sorbo σε μια συνέντευξη στο Newsmax για την προώθηση της νέας του ταινίας, Gods Not Dead, (‘Ο Θεός Δεν είναι Νεκρός’), η οποία κυκλοφόρησε την Παρασκευή. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσεις να μιλήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο, γιατί έχει τόσο μίσος», λέει για τον γεννημένο στη Ν. Υόρκη από Ιρλανδό πατέρα και Εβραία μητέρα, τηλε-παρουσιαστή, πολιτικό σχολιαστή και «κωμικό».

«Αναρωτιέμαι τι συνέβη στη ζωή του», προσθέτει ο ηθοποιός. «Οι άθεοι που έχω γνωρίσει - δεν είναι όλοι τους θυμωμένοι. Έχω κάποιους πολύ καλούς φίλους που είναι άθεοι. Απλά δεν πιστεύουν. Είχαμε μεγάλες συζητήσεις . ... Αλλά ο Maher έχει τόσο πολύ μίσος».

Ο Sorbo συνέχισε, «τα ήθη ξεφτίζουν, η χώρα ξεπέφτει. Πάμε όλο και χειρότερα, και όλα είναι εντάξει, σύμφωνα με το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας αυτής. Δεν είναι όλα είναι εντάξει»



Ο Sorbo, ο οποίος παίζει έναν άθεο καθηγητή στο ‘Gods Not Dead’, μίλησε επίσης για το «στίγμα» με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι Χριστιανοί στο Χόλυγουντ.

«Υπάρχει μια αρνητικότητα προς τους Χριστιανούς στο Χόλυγουντ», λέει στο ChristianHeadlines.com. «Και μια αρνητικότητα προς τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό».

Ο Sorbo λέει ότι έχει παρατηρήσει μια διαφορά στο πώς τον αντιμετωπίζει το Hollywood από τότε που έκανε δημοσίως γνωστό ότι είναι χριστιανός. Λέει ότι δεν του προσφέρονται πολλοί ρόλοι, όπως στο παρελθόν και δεν καταλαβαίνει γιατί η πίστη του πρέπει να επηρεάζει την δουλειά του.

«Εγώ δεν τους φθονώ – εκείνοι γιατί με φθονούν;» ρωτάει.

Ο Sorbo πιστεύει ότι το Hollywood θα σταματήσει να φέρεται στους χριστιανούς αρνητικά όταν οι πιστοί αγωνιστούν για τις πεποιθήσεις τους.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία έχει αρχίσει ενοχλείται με αυτά που συμβαίνουν», λέει. «Νομίζω ότι πρέπει περισσότεροι άνθρωποι να αρχίσουν να μιλούν γι’ αυτά, αντί απλά να κάθονται και να τα δέχονται. Συμβαίνει... Δέχεσαι επίθεση; Πρέπει να σηκωθείς και να αγωνιστείς για τον εαυτό σου και τις πεποιθήσεις σου». 

Το «Σύνδρομο της Κόλασης»
"Παιδιά χωρίς Θεό": ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά

Εισαγωγή στην Ψυχολογία του Αθεϊσμού
Τρεις ορθόδοξοι άνθρωποι του σινεμά
Πώς ο ορθόδοξος Jonathan Jackson παραλαμβάνει το βραβείο Emmy

Δεν υπάρχουν σχόλια: