ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ανοιχτές Κυριακές με Bonus!


Ανοιχτές Κυριακές με Bonus!

Το είδαμε κι αυτό:
Οι Κυριακές είναι πάντα ωραίες. Έχουν χουζούρεμα, ενημέρωση, καφεδάκι, παρέα με τους φίλους, πρωτάθλημα (*)...
Οι Ανοιχτές Κυριακές είναι ακόμη καλύτερες, γιατί έχουν Bonus!
(*) "Ν": δε λέει ότι έχουν και εκκλησία, γιατί η εκκλησία είναι επικίνδυνη: δε σε ωθεί ν' αναζητάς τη χαρά στο να καταναλώνεις, αλλά στο ν' αγαπάς και να συγχωρείς (και να έχεις θησαυρό στον ουρανό, όχι στην τσέπη σου).

Για να υποστυλώσουν την εργασία της Κυριακής, οι Ενδιαφερόμενοι προσφέρουν bonus - λεφτά δηλαδή - στον πεινασμένο για χρήμα παραπλανημένο κοσμάκη, αν κάνει τα ψώνια του την Κυριακή. Και ονομάζουν τις Κυριακές αυτές "Ανοιχτές Κυριακές", μια και η λέξη "ανοιχτός" έχει ένα σωρό θετικές ψυχολογικές συνδηλώσεις!
Εμείς όμως, οι τελευταίοι (;) ορθόδοξοι εδώ χάμου, σ' αυτό το μικρό γαλατικό χωριό, έχουμε κάποιες άλλες Ανοιχτές, Ολάνοιχτες Κυριακές, που είναι Ανοιχτές γιατί ανοίγουμε όχι το πορτοφόλι μας, αλλά την καρδιά μας προς τον αδελφό, τον πλησίον, το συνάνθρωπο, και συναντιόμαστε όλοι μαζί στην Εκκλησία του Χριστού, του Θεού μας. Του Θεού που θυσιάζεται για μας και δεν απαιτεί θυσίες από μας, όπως οι ειδωλολατρικοί θεοί, αρχαίοι και σύγχρονοι.
Μα και τις θυσίες που ζητάει από μας (από το να νηστεύουμε μέχρι το να παντρευόμαστε μια γυναίκα & η γυναίκα έναν άντρα) πάλι για χάρη δική μας τις ζητάει, για να μάθουμε ν' αγαπάμε όλο τον κόσμο, και Εκείνον, κι έτσι να Του δώσουμε την ευκαιρία να μας χαρίσει τη Βασιλεία Του, να μας κάνει βασιλιάδες στη Βασιλεία Του. Τέτοιο bonus έχεις να μου δώσεις, αδελφέ μου τραπεζίτη, αδελφέ μου επιχειρηματία;
Να ξέρεις, αδελφέ μου, πως δεν είσαι υποχρεωμένος ν' ανοίξεις το μαγαζί σου την Κυριακή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να φέρεις τους υπαλλήλους σου εκεί την Κυριακή. Δίπλα σου, κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μια άλλη Ανοιχτή Κυριακή, με extra bonus καρδιάς στον Ουρανό! Εκεί θα είμαστε και σε καλούμε. Έλα όπως είσαι!

Δες, σε παρακαλώ:
Άντε και πίστεψα - Τώρα τι κάνουμε;
Αθήνα, πόλη των αγίων
Ο Χριστός είναι με τις Μυροφόρες και δεν πάει Κυριακή στην αγορά....
ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΡΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...

Για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, σχετικό άρθρο μας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: