ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ουκρανία: συνεχίζεται ο αιματηρός εμφύλιος!...



Ουκρανικός εμφύλιος - φωτο από εδώ

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που γράφαμε αυτά και ο αδελφοκτόνος σπαραγμός συνεχίζεται εδώ κοντά μας, στην Ορθόδοξη Ουκρανία.
Αν μας αφορά ο πόλεμος, η βία και η αδικία που συμβαίνει σε κάθε μέρος και λαό του πλανήτη μας, ένα παραπάνω, νομίζω, μας αφορά όταν συμβαίνει σ' έναν ορθόδοξο λαό, που είναι πολύ πιο δικός μας από τους "Ευρωπαίους εταίρους μας"...
Ως χώρα ίσως θα μπορούσαμε να παρέμβουμε για την ειρήνη. Ως Εκκλησία (δηλ. ορθόδοξος λαός με τους πνευματικούς ηγέτες του) να προσευχηθούμε για τους αδελφούς μας και ίσως να προσπαθήσουμε επίσης να παρέμβουμε, όπως παρεμβαίνουν οι μη κρατικές συλλογικότητες, γιατί έχουμε κι εμείς φωνή.
Η παρακάτω είδηση (από skai.gr) έχει ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2015:
 
Ουκρανία: Οβίδες σε πολιτιστικό κέντρο και ένα τρόλεϊ στο Ντονέτσκ τουλάχιστον 6 νεκροί
Ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε τέσσερις σορούς καλυμμένες με σεντόνια κοντά στο πολιτιστικό κέντρο




Οβίδες έπληξαν ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα τρόλεϊ στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη.
Ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε τέσσερις σορούς καλυμμένες με σεντόνια κοντά στο πολιτιστικό κέντρο και μια πέμπτη σορό σε ένα αυτοκίνητο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές σε μικρή απόσταση. Μια γυναίκα θρηνούσε πάνω από τη μια από τις σορούς. Ο ίδιος εικονολήπτης μετέδωσε πως είδε μια ανθρώπινη σορό πλάι σε ένα τρόλεϊ.
Οι αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ ανέφεραν πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε στο πλήγμα στο πολιτιστικό κέντρο και τουλάχιστον δύο όταν μια οβίδα έπληξε το τρόλεϊ, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου.


Την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία σημειώθηκαν οι πιο πολύνεκρες μάχες μετά την εκεχειρία που είχε συναφθεί στο Μινσκ πριν από πέντε μήνες.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις επιθέσεις αυτές, που σημειώθηκαν εν μέσω προετοιμασιών για τη συνάντηση της λεγόμενης "ομάδας επαφής", στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ανταρτών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Οι διαπραγματεύσεις αυτές ακυρώνονται, διεμήνυσε ο ένας από τους φιλορώσους αυτονομιστές ηγέτες, ο Ντένις Πουσίλιν, κάτι που διέψευσε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
«Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι (η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης από) το Κίεβο δεν θα έλθει, οι διαπραγματεύσεις ακυρώθηκαν. Θα φύγουμε από το Μινσκ σήμερα», είπε ο Πουσίλιν στους δημοσιογράφους.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο όμως, ένας εκπρόσωπος της διπλωματίας της Λευκορωσίας διέψευσε, ότι ανακοινώθηκε η ακύρωση των συνομιλιών αυτών στο Μινσκ.


Σχετικά Άρθρα:


Ομόφωνη απόφαση για επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ουκρανία: 5 στρατιώτες και 6 πολίτες νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες


Άρθρα που παραπέμπουν εδώ:


Αμερικανικά ΜΜΕ: Η Αθήνα παραδίδεται σε ρωσόφιλο αίσθημα
Ουκρανία: Τουλάχιστον 15 στρατιώτες νεκροί σε διάστημα 24 ωρών
Ουκρανία: Επιστράτευση με στόχο δύναμη 100.000 ανδρών ετοιμάζουν οι αντάρτες


Από πέρυσι:

Σάββατο των Ψυχών στην Ουκρανία και σε όλο τον Ορθόδοξο Κόσμο!...
Προσευχή για την Ουκρανία ...


Η παρακάτω - συγκινητική κατ' εμέ - φωτο δείχνει ένα βομβαρδισμένο ναό στην Ουκρανία. Δεν ξέρω από ποια ημερομηνία είναι, πάντως η πηγή της είναι εδώ (αρχική πηγή εδώ).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: