ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κοιμήθηκε η μοναχή Πορφυρία


Έχει πλέον διαδοθεί η αναπάντεχη είδηση ότι κοιμήθηκε εν Κυρίω η αγαπημένη του ορθόδοξου λαού μας μοναχή Πορφυρία, γνωστή κυρίως από το βιβλίο της "Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης", όπου αφηγείται συγκλονιστικά περιστατικά (συναντήσεις με ανθρώπους) από τη ζωή της ως οδηγού ταξί, πριν γίνει μοναχή.
Έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο βιβλία της,  με τίτλους "Άκουσέ με" και "Πάλεψε μέ τά κύματα".
Η γερόντισσα είχε πει πως, όταν παλιά είχε φτάσει στο χείλος του θανάτου, είχε παρακαλέσει το Θεό: "Κύριε, αν είναι να πεθάνω, στείλε το γέροντα Πορφύριο να με πάρει".
Ελπίζουμε πως τώρα ο αγαπημένος της άγιος τη συνοδεύει στον ουρανό και ότι από εδώ και πέρα θα την έχουμε πρέσβειρα και προστάτισσα.
Ευχόμαστε ο Θεός να αγιάσει την ψυχούλα της, που τόσες άλλες ψυχούλες βοήθησε να βρουν το δρόμο τους!...
Μπορείτε να δείτε βίντεο με/για την (μακαριστή πλέον) αδελφή εδώ. Αναρτήσεις & αποσπάσματα του έργου της εδώ. Εδώ ενότητα του ιστολογίου μας για το θάνατο.
Αιωνία η μνήμη της!
 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.
ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ
ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ
ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.
Α Ι Ω Ν Ι Α Η Μ Ν Η Μ Η Α Υ Τ Η Σ
Π' ΣΤΑΥΡΟΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας έχεις καλό παράδεισο αδελφή Πορφυρία.Απλά είχαμε μιλήσει από τηλεφώνου μερικές φορές.Διάβασα τα τρία σου βιβλία στην τελευταία μας επικοινωνία μου είχες πει πως θα εκδόσεις κι άλλο...Τώρα γνωρίζω πως το καλύτερο δώρο που μας άφησες είναι η αγάπη σου στον Χριστό!Ο αγώνας σου να τον γνωρίσουμε και να τον αγαπήσουμε όπως εσύ...Τι κρίμα να λείπουν τέτοιες άγιες ψυχές...