ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η Μητρόπολη Τανζανίας εκδίδει την Καινή Διαθήκη στα σουαχίλι!


Χαρίστε το λόγο του Θεού στις ψυχές που τον διψάνε!







Εδώ και 560 χρόνια, η Καινή Διαθήκη παραμένει το αδιαμφισβήτητο best seller παγκοσμίως. Δισεκατομμύρια αντίτυπα έχουν τυπωθεί και μόνο κατά το έτος 2014 εκατομμύρια οικογένειες απέκτησαν για πρώτη φορά την πρώτη τους Βίβλο.



"Πάσα γραφή θεόπνευστος, και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς ελεγμόν, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη…" Β΄ Προς Τιμόθεον, 3:16.


Η Αγία Γραφή είναι ο αποθησαυρισμένος λόγος του Θεού, αιώνιο τεκμήριο της αποκεκαλυμμένης αλήθειας, μέσα από το οποίο γνωρίζουμε το Θεό και καλούμαστε να ζήσουμε μαζί Του.

Για το λόγο αυτό, οι έντυπες εκδόσεις της Αγίας Γραφής είναι αναντικατάστατο εφόδιο για το δύσκολο έργο των Ορθοδόξων ιεραποστόλων. Στις απέραντες σαβάνες και στέπες, χωριά και πόλεις αυτής της γης, τα πάντοτε ελάχιστα στελέχη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής μοιράζουν αντίτυπα της Αγίας Γραφής σε εκατοντάδες φυλές του κόσμου, αφήνοντας έτσι τη χάρη του Θεού να ενεργήσει μυστικά στις ψυχές μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους.

Αυτή τη στιγμή η Ιεραποστολή μας στην Τανζανία ετοιμάζεται να εκτυπώσει για δεύτερη φορά την Καινή Διαθήκη στα Σουαχίλι και να τη μοιράσει σε χιλιάδες νέες οικογένειες. Βοηθήστε κι εσείς την προσπάθειά μας. Χαρίστε το λόγο του Θεού στις ψυχές που τον διψάνε.

Μόνο με 2,50 ευρώ μπορείτε κι εσείς να κάνετε το πιο πολύτιμο δώρο σε μια οικογένεια της Τανζανίας.

Αν θέλετε, μπείτε σε αυτή την ιστοσελίδα και κάντε μια δωρεά (έστω και των 2,50 ευρώ).


Σημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής:


Παρακαλούμε τους εκλεκτούς Ιεραποστόλους όχι μόνο να μοιράζουν την Καινή Διαθήκη, αλλά να εκδώσουν και ένα βιβλίο ορθόδοξης ερμηνείας της Καινής Διαθήκης.
Το πρόβλημα στις ιεραποστολές μας είναι ότι οι χιλιάδες αιρέσεις μοιράζουν φυλλάδια/βιβλία με παρερμηνεία των χωρίων της Αγίας Γραφής και παρασύρουν βαπτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς στις πλάνες τους, μοιράζοντάς τους ακόμα και Καινές Διαθήκες με σοβαρά λάθη στη μετάφραση.
Η πρότασή μας είναι να μεταφραστεί στα Σουαχίλι και το "Εφόδιον Ορθοδοξίας" του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου. Δείτε το εδώ (ελληνικά) & εδώ (αγγλικά).


Επίσης:

Η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως
 
Νέα από | Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως Τανζανίας : έκδοση Καινής Διαθήκης και Θείας Λειτουργίας στα σουαχίλι
Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία : 2.640 βαπτίσεις, 700 κατηχούμενοι, 4 χειροτονίες, γεωτρήσεις
Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ


Σουαχίλι & άφρικαανς

Δύο αναρτήσεις στα σουαχίλι:
KUTAFUTA IMANI LAKUNYOLOKA – AMA KI ORTHODOKSI (το ρίζωμα και η εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική)

Οι πρώτες ορθόδοξες μοναχές στο Κογκό:
Habari Kutokanyumba la Watawa Mukanisa la Orthodoksi Mtakatifu Nektario Mudji wa Kolwezi Inchi la Kongo Baada Zaire

 
Μετάφραση της θείας λειτουργίας στα σουαχίλι


Για την ιεραποστολή στα άφρικαανς δείτε εδώ. Θα βρείτε παραπομπή σε μια ολόκληρη ορθόδοξη ιστοσελίδα στα άφρικαανς, από μια ιεραποστολική ενορία στη Ν. Αφρική.
Ιδού η ιστοσελίδα: https://afrikaansortodoks.wordpress.com/
Εκεί δραστηριοποιούνται ορθόδοξοι κληρικοί που έχουν μεταφράσει ιερά κείμενα και στα ζουλού κ.τ.λ. Περισσότερα στοιχεία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: