ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η Βιέννη υποδέχεται τη Eurovision με «γκέι» φανάρια οδικής κυκλοφορίας


Η Βιέννη υποδέχεται τη Eurovision με «γκέι» φανάρια οδικής κυκλοφορίας
 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να υποδεχθεί τον ετήσιο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στην αυστριακή πρωτεύουσα στις 23 Μαΐου 2015, η Βιέννη αποφάσισε να βάλει τα καλά της και να δείξει σε όλον τον πλανήτη το προοδευτικό της πρόσωπο.
Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους της πόλης έχουν αντικαταστήσει τον «Σταμάτη» και τον «Γρηγόρη» με φιγούρες γκέι ζευγαριών που εμφανίζονται να περπατούν ή να στέκονται μαζί χεράκι-χεράκι με μία καρδιά ανάμεσά τους.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Φωτισμού της πόλης, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τη Βιέννη ως μία ανοιχτόμυαλη πόλη αλλά και αυξήσει την ασφάλεια στους δρόμους, αφού οι πρωτότυπες φιγούρες προσελκύουν την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.
Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που κλείνει φέτος τα 60 του χρόνια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο διεθνές γκέι κοινό. Το γεγονός δε ότι πέρυσι είχε αναδειχθεί νικήτρια η Κοντσίτα Βουρστ, μία drag περσόνα με γυναικεία εμφάνιση και μούσι, κάνει ακόμα πιο σημαντική τη φετινή διοργάνωση για το κίνημα LGBT.


 

"Ν": Με κάθε σεβασμό προς τους ομοφυλόφιλους αδελφούς μας, θα καταθέσω την άποψή μου:

Διεθνώς η ομοφυλοφιλία διαφημίζεται και οι αναφορές σ' αυτήν έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας. Η κινητικότητα αυτή δεν βλέπω να έχει καμία πραγματική σχέση με την υπεράσπιση των ομοφυλόφιλων από τον κοινωνικό ρατσισμό. Πρόκειται για μια διαφήμιση / προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας, με στόχο αφενός την καθιέρωσή της ως, δήθεν, φυσιολογικής ερωτικής / σεξουαλικής συμπεριφοράς (που δεν είναι, ό,τι και αν λέει κάποιος) και αφετέρου τη διάδοσή της.
Φοβάμαι ότι αυτή η προπαγάνδα θα κάνει πολλούς έφηβους και έφηβες να δοκιμάσουν σχέσεις με πρόσωπα του ίδιου φύλου. Είτε γιατί θα είναι "ιν" είτε από αντίδραση στο "σκοταδιστικό κατεστημένο" είτε για 1000 λόγους.
Οι ομοφυλόφιλοι, και μάλιστα οι ακτιβιστές τους (LGBT), εμφανίζονται ως οι νέοι χίππις ή οι νέοι ροκάδες = ένα κίνημα αντίδρασης στην υποκρισία, το σκοταδισμό, τον ηθικισμό και κάθε τι "κακό". Σύντομα θα είναι (ή ήδη είναι) η νέα μόδα. Μια επόμενη σελίδα στον πανσεξουαλισμό. Ώς τώρα, έχει εξαπλωθεί η ελευθεριότητα στο σεξ με όποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου θέλεις. Τώρα καλλιεργείται και το "κάνε το και με άτομα του δικού σου φύλου, είναι φυσιολογικό, ωραίο και επαναστατικό - και είναι και επικηρυγμένο από τους σκοταδιστές, άρα θα είσαι ένας επαναστάτης!".

Το αποτέλεσμα: ένα επιπλέον βήμα στη μαζική παράνοια, από την οποία πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος και η οποία κάνει την προσωπική του ζωή και την κοινωνία κόλαση.
Όλα αυτά γράφονται με ΑΓΑΠΗ προς όλους. Απορρίπτουμε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά. Το ότι είμαι ετεροφυλόφιλος δεν με κάνει αναμάρτητο, ούτε αυτόματα "καλό χριστιανό". Είμαι ορθόδοξος χριστιανός και αγαπώ τους ομοφυλόφιλους, όσο και κάθε άνθρωπο. Ακριβώς γι' αυτό, δεν μπορώ να τους λέω ψέματα, ακόμη κι αν με μισήσουν. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Ας έχουμε υπόψιν, επίσης, ότι δεν είναι σίγουρο πως κάποιος "γεννιέται ομοφυλόφιλος". Πιθανόν η σκληρή και υποκριτική - ναι, όντως τέτοιοι είμαστε - κοινωνία τον σπρώχνει εκεί (ένα αγόρι με θηλυπρεπή συμπεριφορά π.χ., που ΔΕΝ είναι οπωσδήποτε ομοφυλόφιλος, συχνά αντιμετωπίζεται ως "αδερφή" και τελικά βρίσκει καταφύγιο εκεί όπου τον έσπρωξαν) ή κάποιο ψυχικό τραύμα, είτε σε παιδική είτε σε μεγαλύτερη ηλικία. Χρειάζεται σοβαρότητα και όχι χάχανα.
Το ότι κάποιος "αισθάνεται" έτσι ή αλλιώς μπορεί να έχει άλλες αιτίες και όχι ότι "είναι της φύσης του να είναι ομοφυλόφιλος, γεννήθηκε έτσι" κ.τ.λ. Κάποιος, συγχωρέστε με, μπορεί να αισθάνεται κατσαρίδα, αλλά κανείς δεν θα πει ότι είναι εντάξει και ότι στην πραγματικότητα είναι μια κατσαρίδα που από λάθος παγιδεύτηκε σε σώμα ανθρώπου. Μάλλον θα ψάξουν την αιτία που του προκάλεσε μια τέτοια εντύπωση. (Αν και στην εποχή μας, πιθανότατα, πολλοί αυτό θα πουν, ότι στην πραγματικότητα είναι κατσαρίδα και ότι πρέπει να αφεθεί να ζει ως κατσαρίδα).
Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι κατσαρίδες, αλλά άνθρωποι. Δεν κάνω σύγκριση ανθρώπων με κατσαρίδες. Απλώς, ας μην πέφτουμε εύκολα θύματα.

Δε θα γράψω άλλα προς το παρόν. Παραπέμπω, με σεβασμό για κάθε μπλογκοναύτη και μπλογκοναύτισσα, στα:

Ομοφυλοφιλική «κατήχηση» στα σχολεία της Δύσης

Gay agenda + Ομοφυλοφιλία & Ορθοδοξία
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: