ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ψήφισμα υποστήριξης του φυλακισμένου αστυνομικού Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, που αρνήθηκε να ασκήσει βία κατά διαδηλωτών

Έλληνα υπήκοου και ορθόδοξου ομολογητή στο Μπουρούντι



Όλοι θέλουμε αστυνομικούς που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαδηλωτών. Ο Ρίτσαρντ-Σπύρος Χαγκαμπιμάνα βασανίζεται επειδή είναι ένας τέτοιος αστυνομικός!
Ο Ρίτσαρντ-Σπύρος, Έλληνας υπήκοος, συνταγματάρχης της μπουρουντιανής Αστυνομίας και υπαρχηγός του τμήματος επιχειρήσεων, κρατείται και βασανίζεται παράνομα στη φυλακή Μουραμούγια επειδή εναντιώθηκε σε εντολές και στρατηγικές της ηγεσίας της Αστυνομίας που στόχο είχαν τη δολοφονία άμαχων διαδηλωτών, που αντιδρούσαν στην τρίτη επανεκλογή του προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα. Επιπλέον ο Ρίτσαρντ-Σπύρος κατηγορήθηκε ψευδώς ως πραξικοπηματίας! Παρακαλούμε όλους τους αδελφούς μας - ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους - να ψηφίσουν για την άμεση απελευθέρωσή του!

Παρακαλούμε επίσης για την αναδημοσίευση του ψηφίσματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ιστότοπους (όπου Γης). 
  
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το http://freerichardspyros.wordpress.com και Ο δικός μας Σπύρος κινδυνεύει να εκτελεστεί στο Μπουρούντι γιατί ως αστυνομικός αρνήθηκε να ασκήσει βία κατά διαδηλωτών!

Όπως είδαμε, τρέχει και μια άλλη συλλογή υπογραφών, εδώ. Παρακαλούμε, υπογράψτε & στις δύο - έχουν διαφορετικούς αποδέκτες.

 richard-spiros and wife

Δεν υπάρχουν σχόλια: