ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

«Έφυγε» η χριστιανή ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου


Από το Πρώτο Θέμα


«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου, στην ηλικία των 43 ετών, βυθίζοντας την οικογένεια της στο πένθος. Η ηθοποιός, σύμφωνα με τον πατέρα της Νίκο Αποστόλου, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα, και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόλησή της με την εκκλησία.

«Για μένα δεν πέθανε. Έκανε φτερά και έγινε άγγελος, ψηλά στον ουρανό. Η Γεωργία ήταν η μεγάλη μου αδυναμία, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που συνέβη. Δεν της άρεσε αυτός ο κόσμος», είπε στο protothema.gr ο πατέρας της. «Η κόρη μου ήταν πολύ της θρησκείας, αυτή η εμμονή της την έφαγε. Τον τελευταίο καιρό είχε μείνει μισή. Υποσιτιζόταν. Δεν έτρωγε καθόλου. Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή της στο να βοηθά τους αδύναμους. Είχε ρίξει όλη της την προσοχή εκεί», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αποστόλου.

Η ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή το 1995 από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Το μονοπάτι της αγάπης» και πρωταγωνίστησε στη συνέχεια σε πολλά ακόμη πετυχημένα σίριαλ, όπως η «Καραμπόλα» στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, «Το πιο γλυκό μου ψέμα» δίπλα στον Σταμάτη Γαρδέλη και, το 2005, στην καθημερινή σειρά «Έρωτας», πάλι στον ΑΝΤ1. Η εμφάνισή της στην εν λόγω δουλειά ήταν και η τελευταία που έκανε στην τηλεόραση.



Για μια περίοδο κυκλοφορούσαν φήμες ότι εγκατέλειψε τα εγκόσμια προκειμένου να κλειστεί σε μοναστήρι, ενώ είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της με εντελώς αλλαγμένη εμφάνιση, να πηγαίνει σε κηρύγματα και στις λειτουργίες ενός ιερέα. Αργότερα ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες περί μοναχισμού.

«Οχι, δεν εξαφανίστηκα, ούτε κρύφτηκα από κανέναν. Τη δουλειά μου την άφησα γιατί δεν την αγαπούσα πια. Και όταν δεν αγαπάς κάτι, δεν μπορείς να το υποστηρίξεις. Καταπιέζεσαι. Η Εκκλησία με στήριξε να ασκήσω το επάγγελμα του ηθοποιού για δεκατρία συναπτά έτη. Αλλιώς θα τα είχα παρατήσει πολύ νωρίτερα» έχει δηλώσει η ίδια για την απόφασή της να σταματήσει να εργάζεται ως ηθοποιός.

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση έμελλε να είναι στα social media,μαζί με τον φίλο της επίσης ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντινίδη. 


 

Η μητέρα της Γεωργίας Αποστόλου Ελευθερία μίλησε πρώτη φορά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:
«Αχ, παιδί μου... Αβάσταχτος είναι ο πόνος! Αβάσταχτος! Πώς θέλετε να αισθάνομαι; Το παιδί μου έχασα, πώς να αισθάνομαι; Δεν έχω δύναμη!», είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε: «Ανακοπή έπαθε παιδάκι μου, ανακοπή!», και με τρεμάμενη φωνή πρόσθεσε πως η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο γιατί ήταν επιθυμία του παιδιού της: «Έτσι έπρεπε, έτσι τα ήθελε! Δεν τα ήθελε τα άλλα! Και ό,τι γίνει, έτσι θα γίνει! Τα πιο απλά θα γίνουν. Δεν ήθελε κάτι άλλο, γι’ αυτό σταμάτησε κι από ηθοποιός. Έφυγε... έφυγε... Αυτή είναι η αλήθεια!» (από εδώ).


Από τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των συναδέλφων της (δες εδώ) ξεχωρίζω με συγκίνηση αυτό:
«Ζέτα μου, ξέρω ότι είσαι εκεί που πάντα "ήθελες" αλλά η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί... Ξέρω, είσαι στα χέρια Του και είμαι ήρεμος... Καλό Ταξίδι.»


Στη Γεωργία Αποστόλου και την υπόθεση του μοναχισμού αναφερόμασταν σε μία από τις πιο παλιές αναρτήσεις του ιστολογίου μας, την οποία θεωρούμε πρέπον, ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη της, να υπενθυμίσουμε: Δύο νέες+όμορφες stars έφυγαν για μοναστήρι. Καλά έκαναν; (η άλλη είναι η Ναταλία Λιονάκη).
Ευχόμαστε ο Κύριος να την κατατάξει ανάμεσα στους αγίους Του και να στηρίξει και παρηγορήσει την οικογένειά της και κάθε οικογένεια που αποχαιρετά τον άνθρωπό της.

Ως επίλογο, παραπέμπουμε ταπεινά στα: 

Η πίστη & το κουράγιο της Βέφας Αλεξιάδου
 
Λίγα λουλούδια για την Ημέρα της Γυναίκας...
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός... άλλου τύπου (όπου και περί αγίων ηθοποιών) 
Πόνος και Φως
Άγιοι της διπλανής πόρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: