ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Barbie: Στην Περιπέτεια του Διαστήματος – Η απόλυτη κοριτσίστικη ταινία επιστημονικής φαντασίας...


...Ή μια παιδική χαρά νεοεποχίτικου προσηλυτισμού;

(Μερικές σκέψεις για ψαγμένους γονείς, θαρραλέα παιδιά και τολμηρούς έφηβους)

 

Την ταινία την είδα (και την απόλαυσα) με την 8χρονη κόρη μου σ' ένα συνοικιακό σινεμά, στην επαρχιακή πόλη όπου ζούμε. Μια κοριτσίστικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με υπέροχα κινούμενα σχέδια, στα πρότυπα των Star Trek, Star Wars και Avatar· προικισμένη με αρκετό ρομαντισμό, αυθορμητισμό, καλοσύνη και αθωότητα.
Όμως... και μια χιονοστοιβάδα μοντέρνας "πνευματικότητας", απ' αυτήν που τρυπώνει στα νεανικά μυαλά και τα οδηγεί σε ομιχλώδη μονοπάτια όπου καραδοκούν έμποροι "τελειοποίησης" και παραθρησκευτικές σέχτες.
Δυστυχώς όλο και πληθαίνουν οι παιδικές ταινίες και σειρές που διαφημίζουν (ή προπαγανδίζουν) την καινούργια αυτή "πνευματικότητα", που μεταμφιέζεται σε κάτι "μη θρησκευτικό", σε ένα μήνυμα αγάπης, παγκόσμιας συμφιλίωσης και "συμπαντικής αρμονίας", ενώ είναι ένας καθαρά θρησκευτικός προσηλυτισμός.
Πριν βιαστείτε να θυμώσετε, αν έχετε τέτοια πρόθεση, σκεφτείτε λίγο...

Τι να πρωτοεπισημάνω; Τα κορίτσια με τηλεπαθητικές δυνάμεις, που επικοινωνούν μεταξύ τους με τη σκέψη, κάνουν τον εξοπλισμό τους να πετάει στο χέρι τους και προσκαλούν διαστημικά ζώα από άλλα αστρικά συστήματα;
Την "ταυτότητα" που δίνεται με σφράγισμα στον καρπό, σα να προετοιμάζει τα παιδικά και προεφηβικά μυαλουδάκια να δεχτούν το τσιπάκι που θα τα μετατρέψει σε νούμερα σ' ένα απάνθρωπο παγκόσμιο (και αντίχριστο) καθεστώς;
Την αντιμετώπιση των αστεριών ως οντοτήτων, που χορεύουν όταν εμείς συντονιζόμαστε με το χορό τους, και τον όρκο "μα το γαλαξία";
Την ανάδειξη ενός απλού κοριτσιού σε γαλαξιακό Μεσσία θηλυκού γένους, που εκπληρώνει τις διαστημικές προφητείες και σώζει το γαλαξία;
Το πασίγνωστο πλέον σύνθημα "ακολούθα την καρδιά σου και δε θα κάνεις λάθος", που με βεβαιότητα οδηγεί τον άνθρωπο στα μεγαλύτερα λάθη;
Επιτρέψτε μου να ισχυριστώ ότι δεν πρόκειται για αθώα παραμυθένια μοτίβα, αλλά για κατάφωρη πλύση εγκεφάλου στα πιο τρυφερά και αδύναμα μέλη της οικογένειάς μας. Προσηλυτισμός σε μια νέα αλλά πολύ ισχυρή θρησκεία, που συνδυάζει στοιχεία άλλων θρησκειών, με βάση τον ινδουισμό, το βουδισμό και το σαμανισμό, ολοένα και εξαπλώνεται και ληστεύει από το νου και την καρδιά μας (με ύπουλο τρόπο) τα τελευταία ίχνη της αληθινής πνευματικότητας, της πνευματικότητας της Ορθοδοξίας και της σχέσης με τον Ιησού Χριστό.

Παρακαλώ, ολίγα εδώ:
"Νέα πνευματικότητα" – Η θρησκεία του μέλλοντος
Ο θεός που καλείται "Γη"
Κορίτσι 12 χρονών με οράματα κ.τ.λ.
Ιστοριες πλάνης - Ψεύτικα θαύματα & οράματα στην Ορθοδοξία
Γίνε κι Εσύ Πολεμιστής του Φωτός
Miley Cyrus - ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο...
Το «Σύνδρομο της Κόλασης»

Να πιστέψω, αλλά σε ποιον; Στο Χριστό ή στο Santa Claus, στα ξωτικά, τις νεράιδες και τα UFO;
 
Για την πίστη στο Χριστό, τα παιδιά και τη "δική μας" πνευματική παράδοση, προσθέτω ένα μικρό κερασματάκι ακόμη για όποιον έχει όρεξη (σας παρακαλώ, να έχετε, έστω λίγη - σας ευχαριστώ): 

«Παιδιά χωρίς Θεό»: ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά
Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;

Θαυματουργοί άγιοι: αλήθεια ή μύθος;
«Θέλω να γίνω σατανιστής. Όποιος το δει ας απαντήσει...» 
Για τη μόδα της μαγείας και τη θρησκεία της Wicca
Είναι η γιόγκα λατρεία δαιμονικών θεών;
«Είμαι πολύ καλά. Κάνω ρέικι, γιόγκα, μιλάω με αγγέλους…»

Απλές προτάσεις για υγεία, ευεξία, αρμονία και αιώνια ζωή!...
Κριτική για την ταινία: Το «Αστέρι του Βορρά»
  
Τέλος, επιτρέψτε μου να προσφέρω ένα τελευταίο κέρασμα, στους μικρούς μας φίλους αυτή τη φορά... Δυστυχώς οι ταινίες είναι με υπότιτλους, άρα χρειάζονται παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν. Όμως ακόμη και μικρότερα παιδιά, που δεν ξέρουν να διαβάζουν, είμαι σίγουρος πως θα χαρούν τα υπέροχα κινούμενα σχέδια.
Έτσι, για να δείξω πως υπάρχει και μια άλλη πλευρά των παιδικών ταινιών, μια άλλη πλευρά του κόσμου, μια "άλλη πλευρά της Δύναμης" - η φωτεινή.
Η 1η ταινία είναι μάλλον καταλληλότερη για κορίτσια, η 2η για αγόρια. Η 3η μάλλον για όλους! Και για όποιους θέλουν κάτι περισσότερο, εδώ το κανάλι που τα ανεβάζει. Καλή απόλαυση και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που περάσατε... Η Παναγιά μαζί σας. Δόξα τω Θεώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: