ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Από 15 ετών η αλλαγή φύλου; Τι λέει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος - Ενωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων!...


Η φωτο από εδώ

Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα  σε παιδιά από 15 ετών να αλλάζουν φύλο, υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε πως θα φέρει στη Βουλή,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (από εδώ).

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το σχόλιό μας

Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα του μίσους του παγκόσμιου (και του εγχώριου) πολιτικού συστήματος προς τον άνθρωπο. Δεν αρκείται να ληστέψει τα χρήματά του, επιθυμεί να τον βασανίσει και τελικά να τον εξοντώσει.
Ορίστε η νεολαία, στην οποία το Κράτος θα δώσει δικαίωμα "επαναπροσδιορισμού του φύλου" από 15 ετών. Άλλο ένα χτύπημα στο πληγωμένο σώμα της...
Και τώρα το (κατά τη γνώμη μας) ζουμί:
 
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις βαρύτατες και μη αναστρέψιμες συνέπειες - Κίνδυνος αυτοκτονιών και ψυχιατρικών διαταραχών
 
Πρώτο θέμα

Σοκ προκαλεί σε κάθε σώφρονα η σκληρή επιστολή της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος - Ενωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων για το εγχείρημα της κυβέρνησης, και ειδικότερα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, να είναι επιτρεπτή η αλλαγή φύλου σε παιδιά που είναι στην κρίσιμη και καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ηλικία της εφηβείας. Δηλαδή από 15 ετών και πάνω.
Οι παιδοψυχίατροι, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστήμονες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τις βαρύτατες και μη αναστρέψιμες συνέπειες από τη φυλομετάβαση στην ηλικία των 15 ετών που επιχειρεί να νομοθετήσει. Με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου κ.λπ., η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία την περασμένη Τετάρτη απέστειλε επιστολή τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή όσο και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Στο άρθρο 3 του επίμαχου νομοσχεδίου προβλέπεται δυνατότητα αλλαγής φύλου και σε ανηλίκους «που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους», εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού», με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.
Η εν λόγω Εταιρεία κάνει ευθέως λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση. Η συννοσηρότητα αυτή δεν υποχωρεί με την αλλαγή φύλου μέσω της ιατρικής διαδικασίας αλλαγής φύλου (ιατρικές επεμβάσεις). Την ίδια στιγμή επισημαίνει και την υψηλή δυσφορία που «εγκαθίσταται» στα άτομα αυτά, όπως και την πολύ υψηλή ψυχοπαθολογία που μπορεί να δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως συννοσηρότητα ή διπλή διάγνωση ορίζεται η συνύπαρξη στο ίδιο άτομο μιας διαταραχής οφειλόμενης στη χρήση ψυχοδραστικής ουσίας και μιας άλλης ψυχιατρικής διαταραχής.
«Θεωρούμε καθήκον μας», υπογραμμίζει η Εταιρεία, «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου, καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση».
Οι παιδοψυχίατροι δεν κρύβουν ότι σε όλο αυτό τον συγκρουόμενο ψυχικό κόσμο των εφήβων οι οποίοι εκφράζουν τάσεις μετάβασης από το ένα φύλο στο άλλο δεν αποκλείεται να έχει συμβάλει και η ίδια η οικογένεια, που τώρα με το νομοσχέδιο Κοντονή καλείται να συναινέσει στην αλλαγή φύλου. Συγκεκριμένα, με την ξύλινη επιστημονική γλώσσα, η Εταιρεία υπογραμμίζει ότι «η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία δυσφορία φύλου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση». Επιπλέον, προσθέτουν, «η γονεϊκή ψυχοπαθολογία αποτελεί ένα από τα πλέον σταθερά ευρήματα και η πρώιμη μετάβαση σε κοινωνικούς ρόλους του άλλου φύλου θεωρείται πλέον βασικός παράγοντας διατήρησης και επιμονής της δυσφορίας φύλου». Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι η σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία επισημαίνει «υψηλότερη ψυχοπαθολογία σε άτομα με ‘‘δυσφορία φύλου’’ σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, γεγονός που επισημάνθηκε και κατά τις εργασίες του πρόσφατου 10ου Πανελλήνιου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου».

Δεν παραλείπει να επισημάνει τη μεγάλη πολυπλοκότητα που σημειώνεται στις περιπτώσεις διαταραχής της ταυτότητας φύλου ή δυσφορίας φύλου που παρουσιάζεται στην παιδική και την εφηβική ηλικία. Επίσης, υπογραμμίζει «τη σημασία συμμετοχής ειδικού γιατρού (με ειδική εκπαίδευση και γνώσεις) στις αποφάσεις ‘‘κοινωνικής μετάβασης’’» και επισημαίνει την ανάγκη αξιολόγησης «πιθανών δυσμενών ψυχολογικών και κοινωνικών εκβάσεων στη ζωή του ατόμου (ψυχική υγεία, φίλοι, οικογένεια, επάγγελμα, κοινωνικός ρόλος)».
Οπως εξηγεί η Εταιρεία, το θέμα της ταυτότητας φύλου αποτελεί αντικείμενο μελέτης της ψυχιατρικής και της παιδοψυχιατρικής ιατρικής ειδικότητας. Τόσο η διάγνωση όσο και η αντιμετώπιση αποτελούν πεδίο συζητήσεων μεταξύ επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
Στην προσπάθειά τους οι παιδοψυχιάτροι να αποτρέψουν την επιχειρούμενη βλάβη σε μια αμφιταλαντευόμενη μερίδα εφήβων παραθέτουν εννέα αλλοδαπές μελέτες-συγγράμματα (βιβλιογραφία) για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου στους εφήβους. Στην επιστολή της Εταιρείας, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της, επίκουρος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, και η γενική γραμματέας Ευγενία Σουμάκη, επισημαίνεται ακόμη ότι οι γιατροί-μέλη της, αν και είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την ψυχική υγεία των εφήβων, όχι μόνο δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις επιστημονικές απόψεις τους, αλλά και «διαφαίνεται η συμμετοχή των παιδοψυχιάτρων σε προβλεπόμενο ιατρικό συμβούλιο χωρίς να έχουμε ερωτηθεί».

Υπάρχει και συνέχεια εδώ.
 
"Ν": Συμπληρωματικά:

Ιατρικά δεδομένα για την ομοφλοφιλία
Διαταραχή τηs ταυτότηταs του φύλου στα παιδιά και παιδιατρική αντιμετώπιση
Ομοφυλοφιλία, Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία & Παραφιλίες (ή Σεξουαλικές Παρεκκλίσεις)


Η οντολογία της αλλαγής φύλου 
Το μυστικό των Παρθενομαρτύρων 
Πολιτισμός κατά του ανθρώπου: Α΄ Μέρος - Β΄ Μέρος 
Ο ολοκληρωτισμός της παγκοσμιοποίησης (και το φύλο)
Miley Cyrus - ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο... 
H παρεξηγημένη αγιότητα
Το Μανιφέστο του Αταίριαστου 
Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι ευχαριστώ!
Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς)

 
 

Δήλωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου (εδώ):
«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σήμερα το μεσημέρι σε δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και συμπλήρωσε πως «η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Η Εκκλησία έχει την θέση της και δε μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στην ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: