ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κοινή προσευχή την Παρασκευή 25.3.12 για Ελλάδα και Κύπρο


Τά ιστολόγια ενώνουν τίς προσευχές μας! 
Τουλάχιστον 20 ιστολόγια έχουν αναρτήσει τήν σχετική ανακοίνωση γιά τήν κοινή προσευχή που θά πραγματοποιηθεί τήν Παρασκευή 25 Μαΐου καί ώρα 22.00. 
Ας αφήσουμε γιά λίγο στήν άκρη τά προσωπικά μας ζητήματα καί άς στρέψουμε τό βλέμμα πρός τόν ουρανό. Οι ημέρες πού περνά τό έθνος μάς είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Τό νά περιμένουμε τήν σωτηρία από τούς κομματάρχες είναι τουλάχιστον ανούσιο. Η δυσκολία που περνάμε όλοι, πρέπει νά μάς ΕΝΩΣΕΙ, ώστε μαζί νά αναπέμψουμε θερμή ικεσία, έχοντας ακράδαντη τήν πεποίθηση ότι ο Θεός, όπως έκανε πάντα, θά παρέμβει καί τώρα καί θά δώσει τήν λύση πού εκείνος κρίνει. Πνευματικό ραντεβού, λοιπόν, στό εικονοστάσι μας! 

Η σχετική ανακοίνωση από το site http://mazi.pblogs.gr/:

Όσοι πιστοί προσέλεθετε.
Έλληνες απανταχού της γης!
Από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική όπου κι αν βρισκόμαστε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, ενώνουμε τις προσευχές μας προς τον Κύριο παρακαλώντας Τον, να ελεήσει το Έθνος μας και να ελαφρώσει τον Σταυρό που σηκώνουμε λόγω της λάθος πορείας μας και της αμαρτίας μας.
Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί όπως εμείς Τον προδώσαμε αλλά ποτέ δεν είναι αργά εφ' όσον υπάρχει αλλαγή πορείας και μετάνοια.
Ο πόνος είναι μεγάλος σε όλους και ίσως για όσους είναι μακριά από την πατρίδα ακόμη μεγαλύτερος βλέποντας την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των Ελλήνων αλλά και της ίδιας της χώρας.Ο γέροντας Παΐσιος έλεγε «ακόμη και ένας αναστεναγμός μπορεί να έχει μεγαλύτερη δύναμη από ώρες προσευχής...» Όσοι δεν μπορέσουν να προσευχηθούν την ορισθείσα ώρα ας προσφέρουν αυτόν τον αναστεναγμό τους και είμαστε βέβαιοι ότι κι αυτός θα ενωθεί μαζί με τις προσευχές μας.
Όμως δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος μας που αγωνίζεται υπό την απειλή της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της και να απαλλαγεί κι αυτή από τον οικονομικό βρόγχο και να επέλθει η πολυπόθητη επανένωση του νησιού υπό ελληνική κυριαρχία.
Τα προβλήματα ήρθαν λόγω της πνευματικής μας κατάπτωσης και της συστηματικής απεμπόλησης της ορθόδοξης παράδοσής μας. Εδώ ακριβώς βρίσκεται κι η λύση :
στην επιστροφή στην παράδοσή μας και την πίστη μας προς το Αρχέτυπο - τον Χριστό!
Αυτός μας επέλεξε και μας έδωσε την δύναμη να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου σε καθε ιστορικά δύσκολη στιγμή. Αυτός και τώρα θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Αρκεί να Του το ζητήσουμε...
Η ένωση των δεήσεών μας ελπίζουμε να Τον κάνει να ελαφρώσει τον Σταυρό και να μας δώσει δύναμη να αντέξουμε.
Αμήν!

Ψαλμος 66 "Αίνος και λατρεία. Εθνική και ατομική. Για να προστατεύει Ο Θεός όλο το έθνος". [από εδώ].

Ο Θεός οικτειρήσαι ημάς και ευλογήσαι ημάς· επιφάναι το πρόσωπον αυτού εφ΄ημάς και ελεήσαι ημάς. Του γνώναι εν τη γη την οδόν σου, εν πάσιν έθνεσι το σωτήριον σου. Εξομολογησάσθωσαν σοι λαοί, ο Θεός· εξομολογησάσθωσαν οι λαοί πάντες. Ευφρανθήτωσαν και αγαλλιάσθωσαν έθνη, ότι κρινείς λαούς εν ευθύτητι και έθνη εν τη γη οδηγήσεις. Εξομολογησάσθωσαν σοι λαοί, ο Θεός· εξομολογησάσθωσαν σοι λαοί πάντες. Γη έδωκε τον καρπόν αυτής· ευλογήσαι ημάς ο Θεός, ο Θεός ημών. Ευλογήσαι ημάς ο Θεός· και φοβηθήτωσαν αυτόν πάντα τα πέρατα της γης.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ο ΘΕΟΣ να μας σπλαχνιστεί, και να μας ευλογήσει! Να επιλάμψει επάνω μας το πρόσωπό του. Για να γνωριστεί στη γη ο δρόμος σου, σε όλα τα έθνη η σωτηρία σου. Ας σε υμνούν οι λαοί, Θεέ· ας σε υμνούν όλοι οι λαοί. Ας ευφρανθούν και ας αλαλάξουν τα έθνη· επειδή θα κρίνεις τους λαούς με ευθύτητα, και θα οδηγήσεις τα έθνη στη γη. Ας σε υμνούν οι λαοί, Θεέ, ας σε υμνούν όλοι οι λαοί. Η γη θα δίνει τον καρπό της· θα μας ευλογήσει ο Θεός, ο Θεός μας. Θα μας ευλογήσει ο Θεός, και ας τον φοβηθούν όλα τα πέρατα της γης.

Προτεινόμενη προσευχή από το blog μας: Η ανάγνωση της Παράκλησης της Παναγίας. Το κείμενο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: