ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκε άφθαρτο το λείψανο του ομολογητού π. Γεωργίου Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα...

 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

Στην Μονή Πέτρου Βόντα της Ρουμανίας, κατά το ειδικό τυπικό που τηρεί η Εκκλησία μας, έγινε η ακολουθία για την εκταφή του π. Γεωργίου Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα, με την συμπλήρωση επτά ετών από την κοίμησή του († 21 Νοεμβρίου 2006). Το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο, επιβεβαιώνοντας έτσι την αγιότητα του βίου του.

 


Έζησε τον κομμουνισμό στο απόγειο της κτηνωδίας του, όταν φυλάκιζε και βασάνιζε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τους χριστιανούς. Πέρασε βασανιστήρια που δεν μπορεί να τα συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Τον βασάνισαν φριχτά, τον κράτησαν στο κρύο και στο σκοτάδι, τον χλεύασαν, τον τρομοκράτησαν, είδε τους συντρόφους του να πεθαίνουν ένας-ένας.

 


Έδειξε όμως ένα απιστευτο θάρρος, θάρρος που συνορεύει με την σαλότητα, την δια Χριστόν σαλότητα. Είχε καταλάβει πως πρόκειται για μια μάχη του Θεού με τον σατανά και αυτός πάλευε για αυτά που θεωρούσε ουσιώδη: την Εκκλησία, την πίστη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.

 
Βιβλίο για τον π. Γεώργιο στα αγγλικά, έκδοση
της Αδελφότητας του Αγ. Γερμανού της Αλάσκας

Για το Γέροντα Γεώργιο Κάλτσιου δείτε:

Ρουμάνοι Νεομάρτυρες και Ομολογητές επί κομουνισμού
π. Γεώργιος Καλτσίου ή Η κατά Χριστόν τρέλα
Όραμα θείου Φωτός σε ρουμάνικη φυλακή

The anti-Human
Ο π. Γεώργιος με την εικόνα του μεγάλου αγίου των Ρουμανικών φυλακών, μάρτυρα Βαλέριο Γκαφένκου.

Για το φαινόμενο της αφθαρσίας των αγίων ένα σχόλιο από άλλο άρθρο μας:

Είναι γνωστό ότι στην Ορθοδοξία υπάρχουν εκατοντάδες άγιοι με άφθαρτα σώματα, που δεν είναι μόνο άφθαρτα και εύκαμπτα (με άφθαρτα και τα ενδύματά τους), αλλά συχνά και ευωδιάζουν, μυροβλύζουν (ρέουν άρωμα) και θαυματουργούν, ενώ κάποια από αυτά διατηρούν και θερμοκρασία σώματος (πιο γνωστή περίπτωση το χέρι της αγίας Μαρίας Μαγδαληνής - το μόνο σωζόμενο τμήμα του άφθαρτου σώματός της, που χάθηκε ίσως κατά την επιδρομή των σταυροφόρων στην ΚΠολη - που φυλάσσεται στην ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος).
Μόνο στην περίφημη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου φυλάσσονται πάνω από εκατό άφθοροι άγιοι.
Το χέρι του αγ. Αλεξάνδρου του Σβιρ
Τα ιερά αυτά λείψανα παραμένουν άφθαρτα, εκτεθειμένα επί αιώνες σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Κλασική περίπτωση το σώμα του αγίου Σπυρίδωνα, που (αν και φρικτά μαυρισμένο από τις καπνιές, αιώνες εκτεθειμένο στο ναό του στην Κέρκυρα) διατηρεί την αφθαρσία και την ευκαμψία του, αλλά και θαυματουργεί.
...Οι άγιοι αυτοί παραμένουν άφθοροι υπό συνθήκες ανόμοιες μεταξύ τους και χωρίς να το επιδιώκουν οι ίδιοι και δεν πρόκειται μόνο για μοναχούς, αλλά και για μάρτυρες, ιδιώτες, ευγενείς, δούλους, ακόμη και αγιασμένα παιδιά (χωρίς να υπολογίσουμε και τα θαυμαστά φαινόμενα που προαναφέραμε, όπως την ευωδία, τη μυροβλυσία, τις θεραπείες, την εκδίωξη δαιμόνων, τις εμφανίσεις των αγίων κ.τ.λ.).
Αξίζει να δούμε την αφθαρσία του αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ, στη Ρωσία, του θεόπτη και μυροβλύτη.

Ο άφθορος δούλος άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: