ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Περίπλους του Αγίου Όρους για την ενίσχυση των ορθόδοξων κλινικών στη Τανζανία


Από το ιστολόγιο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής


Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ διοργανώνει τον ΠΕΡΙΠΛΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!! 

Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Τανζανίας: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους ήδη 260 ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που δήλωσαν συμμετοχή στον ΠΕΡΙΠΛΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ με στάση στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ!!!



Τα 10 λεωφορεία (με 500 προσκυνητές) θα ξεκινήσουν από Θεσσαλονίκη (κ. Μήτζια 6989814893), Σέρρες (κ. Τόττα 6982457434), Χαλκιδική (αδ. Βασιλική 6973961861), Νέα Μεσήμβρια (κ. Τρυφερίδου 6974663068) και Σοχό (κ. Πολυξένη Γρούσκου 6941543157) κόστος 25€ μόνο!!
Τα έσοδα θα διατεθούν στις Ορθόδοξες Κλινικές μας!!

https://www.facebook.com/orthodoxtanzania?fref=ts


 Ακολουθία σε αχυροκαλύβα-εκκλησία

Για την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως (Τανζανίας), διαβάστε πολλές ειδήσεις εδώ!
Από εκεί αλιεύουμε και τα παρακάτω:

Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως

Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος. Η Μητρόπολη περιλαμβάνει στην αρμοδιότητά της την Ανατολική Τανζανία και τις Σεϋχέλλες Νήσους και εδρεύει στο Νταρ Ες Σαλάαμ (:Ειρηνούπολη) της Τανζανίας. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου έχει κάνει άλματα. Υπάρχουν 59 Ιεροί Ναοί, πολλοί εκ των οποίων φτιαγμένοι από χόρτα (χορτοκαλύβες), κατηχητικά σχολεία, σύνδεσμοι ορθοδόξων νέων και σύλλογοι ορθοδόξων γυναικών. 


Η Ιερά Μητρόπολη έχει κατηχήσει και βαπτίσει πάνω από 35.000 ιθαγενείς, δίνει υποτροφείες σε περισσότερους από 1.800 μαθητές και φοιτητές, δίνει βοηθήματα σε εκατοντάδες αναξιοπαθούντες, διανέμει μεγάλες ποσότητες ιματισμού, υπόδησης και σχολικών ειδών, φροντίζει για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων, την παροχή πόσιμου νερού και την ανάπτυξη γεωργοκτηνοτροφικών προγραμμάτων. Προσφέρει καθημερινά πρωινό ρόφημα και συσσίτιο σε 400 νήπια, γεύμα σε 250 μαθητές και δύο φορές την εβδομάδα βιταμίνες σε 600 μαθητές. Προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε καρκινοπαθείς νέους καθώς και δεκάδες αναπηρικά αμαξίδια ετησίως. Εξασφαλίζει στέγη σε δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες και έχει εξασφαλίσει την παροχή πόσιμου ύδατος σε πάνω από 300.000 ιθαγενείς.

Επίσημος ιστοχώρος

Επίσκεψη σε χωριό Μασάι
Η Βόρεια Τανζανία έχει την Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, για την οποία δείτε εδώ.


Δείτε επίσης:

An urgent appeal to Orthodox Christians living in the US and Canada. Επείγουσα έκκληση προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που ζουν στις ΗΠΑ και στον Καναδά (για συμμετοχή στην ιεραποστολή στην Αλάσκα).

Αγώνας ζωής και θανάτου στη Γουινέα. Life and death struggle in Guinea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: