ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την εισβολή "αντιεξουσιαστών" στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης (31.7.2016)

 

Βήμα Ορθοδοξίας 

Εμφανώς στεναχωρημένος και σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μετά την προκλητική έφοδο στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

Ο Παναγιώτατος που την ώρα εκείνη λειτουργούσε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αναφέρθηκε κατά το κήρυγμά με τρεμάμενη φωνής το γεγονός αυτό και τόνισε πως η Εκκλησία είναι στόχος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε συγκεκριμένα: «Δεν το χωρά ο νους μου ότι την ώρα που λειτουργούσαμε πήγαν 25-30 άνθρωποι, από τους λεγόμενους αναρχικούς, πήγαν στο Μητροπολιτικό Ναό, και στο παρελθόν έκαναν κι άλλα, για ένα θέμα που έχει λυθεί από τη δικαιοσύνη και που ανήκει στην Εκκλησία της Θεσσαλονίκης έχουν τη διάθεση να το καταστρέψουν και να μην προχωρήσει το έργο της Μητρόπολης που θα βοηθήσει τόσο κόσμο.

Ο,τι μπόρεσαν έσπασαν, κατέστρεψαν, η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε μερικούς. Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Κι εγώ που είμαι μιας ηλικίας έχω ζήσει πολλά πράγματα. Αν είναι από εχθρό που θέλει να μας κυριεύσει ισχύει άλλη αντίσταση. Αν είναι όμως σε αυτή την εποχή, σε αυτό τον πολιτισμό, καταστρέφουμε και προσβάλλουμε την Εκκλησία. 30 Ελληνόπουλα βρήκαν τη δύναμη να προσβάλλουν, να σπάσουν, να καταστρέψουν στο Μητροπολιτικό Ναό. Πριν από έξι περίπου μήνες όταν εισέβαλαν άγνωστοι στα γραφεία της Μητρόπολης έκαναν ζημιές αξίας 35.000 ευρώ. Η Εκκλησία είναι στόχος και μερικοί θα προσπαθούν να γκρεμίζουν εις το όνομα του διαβόλου. Προσευχόμαστε ακόμη και για τους εχθρούς μας.

Πριν από μερικές ημέρες είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ζήτησε να έρθει στο Μητροπολιτικό Ναό να προσκυνήσει και να παραμείνει για μια περίπου ώρα. Ηρθε από το Άγιον Όρος, και επισκέφθηκε το Ναός μας ο πρώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Κι εμείς, αυτό το Ναό, νομίζουν ότι μπορούν να εκδικηθούν. Το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική κοινωνία. Λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά η πληγή είναι μεγάλη. Ο Ναός είναι ένα σύμβολο. Θα τα διορθώσουμε. Ο Θεός βοηθός, να μας συγχωρήσει και να συγχωρήσει και αυτά τα άτομα».

Αναφέρθηκε στην υπόθεση με το οικόπεδο στην περιοχή της Τούμπας που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Κράτος: «Στη Μητρόπολη δόθηκε από το δημόσιο ένα οικόπεδο που ήταν εγκαταλελειμμένο και πήγαμε να αρχίσουμε το έργο για το Ιδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων με 150 κλίνες, αλλά μπήκαν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που ήταν μέσα στο οικόπεδο κι εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα επί 8-10 μήνες. Τελικά το κράτος με δικαστική απόφαση και αστυνομική αποφάσισε να τους διώξει όπως έπραξε κι από άλλα τέτοια ακίνητα. Θέλουν να κρατήσουν αυτό το οικόπεδο που ανήκει στο δημόσιο και το οποίο παραχώρησε για 45 χρόνια στη Μητρόπολη για το Ιδρυμα».

Σχόλιο του blog μας:

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, η Εκκλησία μας (την οποία υπεραγαπούμε και είμαστε μέλη της) πληρώνει την ολιγωρία της στο πλησίασμα της νεολαίας, στη διδασκαλία του λαού μας, στην πραγματική αντίσταση κατά του ξενόδουλου κράτους, της πλουτοκρατίας και όλων των σκοτεινών δυνάμεων που εξουσιάζουν και εξουθενώνουν τον άνθρωπο.
Όλοι αυτοί οι δήθεν "αντιεξουσιαστές" (που είναι πολύ εξουσιαστικοί και διόλου φίλοι της ελευθερίας, παρά μόνο της δικής τους ασυδοσίας) είναι θύματα της χρόνιας προπαγάνδας κατά της μάνας μας, της Εκκλησίας. Ποιος θα τους σώσει, αν όχι η ίδια η Εκκλησία;
Ο μητροπολιτης Θεσσαλοίκης, κατά τη γνώμη μας, παρά τα όσα γράφονται εναντίον του (συνήθως, πάλι, από κύκλους του μυστικού κατεστημένου που το παίζει "επαναστατικό" - και δεν εννοώ κάποιους έφηβους "αντιεξουσιαστές", αλλά πανίσχυρα κυκλώματα με τεράστια οικονομική δύναμη, που χειρίζονται τις συνειδήσεις μας), έχει και το πνευματικό και ηθικό ανάστημα και το τσαγανό που χρειάζονται, ώστε να τους πλησιάσει, να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία και να τους προσκαλέσει με σωστό τρόπο στο δρόμο της Ζωής και της αληθινής ελευθερίας, στο δρόμο του Χριστού.
Διαβάστε το δελτίο τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που, κατά τη γνώμη μας, λέει αλήθειες για το θέμα.
Ολίγα σχετικά, παρακαλώ (συγχωρέστε με), εδώ:

Αναρχία και αιώνια Ζωή (ενότητα, για τους φίλους μας "αντιεξουσιαστές", με ή χωρίς εισαγωγικά)
Εκκλησία, Κράτος, σύμφωνο συμβίωσης & μάθημα Θρησκευτικών
Εκτός νόμου Εκκλησία με κρυφούς Ιερείς! (η διωκόμενη "Εκκλησία των Κατακομβών" στην ΕΣΣΔ, που νομίζω πως έχει κάτι να μας πει)
Κύμα εμπρησμών και βεβήλωσης εκκλησιών στην Κρήτη
Έτος 2030 μ.Χ. - και ένα σχόλιο!... 

Επιστήμη και θρησκεία, ορθολογισμός και δόγμα
5+1 μύθοι για τη Θρησκεία και την Εκκλησία 
Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;

Το χριστιανικό κράτος   
Ορθοδοξία: Όταν δε γονατίζουμε, ούτε μπροστά στο Θεό!...
«Παιδιά χωρίς Θεό»: ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά (εκεί δίνεται η άποψή μας για την πίστη και την απιστία, με σειρά links)
Άντε και πίστεψα - τώρα τι κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: