ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

«Ευ ζην, ευ θνήσκειν», 9 Σεπτεμβρίου 2016

 

Πεμπτουσία
ierapostoli.wordpress.com  

Μετά από μια κοπιαστική μάχη με τον καρκίνο, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Μαρία Καζαμία-Τσέρνου αναπαύθηκε σήμερα (9 Σεπτ.) το απόγευμα.

Η εκλιπούσα ακαδημαϊκός υπήρξε άοκνη ερευνήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας με σπουδαίο συγγραφικό έργο, ενώ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο της Εξωτερικής Ιεραποστολής (διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συλλόγου της Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και δίδαξε στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Κογκό). 

Η Μαρία Καζαμία-Τσέρνου είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε στη Φιλοσοφική (Τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης) και στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), στο γνωστικό αντικείμενο της Βυζαντινής Τέχνης, απ’ όπου και έλαβε το D.E.A. το 1987. Έγραψε πλήθος βιβλίων και μελετών σχετικά με τη Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη.



 

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Επιθυμία της, αντί στεφάνων και λουλουδιών, να σταλούν χρήματα στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή.
Αιωνία η μνήμη της. Καλό Παράδεισο! Καλή Ανάσταση !



Kαι:

Η Λινέτ Χοπ & η αντιμετώπιση του καρκίνου 
Πόνος και Φως (ενότητα) 
Μια προσευχούλα για τον Αλέξανδρο Βέλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: