ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Δικαστής Ντρεντ πολέμησε δίπλα στον άγιο Γεώργιο (πρόλογος & περιεχόμενα)


Πρόλογος του (ανώνυμου) συγγραφέα

Οι φίλοι των περιπετειών του Δικαστή Ντρεντ γνωρίζουν ότι σε πολλά κόμικς τοποθετείται δίπλα σε υπερήρωες από εκδόσεις άλλων εταιριών, όπως της Marvel και της DC, ή ακόμη και σε κινηματογραφικούς χαρακτήρες, όπως το Άλιεν και ο Κυνηγός. Ως παλιός "ντρεντόβιος" λοιπόν, θέλησα να διαβάσω κάτι (συνεπώς, πρώτα να το γράψω, αφού δεν υπήρχε), με το Ντρεντ δίπλα σ' έναν δικό μας ήρωα και επέλεξα εκείνον που θεωρώ καλύτερο, ιδιαίτερο και ελάχιστα αξιοποιημένο, τον άγιο Γεώργιο.
Η ιστορία αυτή γράφεται και δημοσιεύεται εντελώς αφιλοκερδώς, απλώς και μόνο από το μεράκι μου. Μάλιστα, ουσιαστικά διαφημίζει το Δικαστή Ντρεντ κάνοντάς τον γνωστό σε ευρύτερο κοινό και τονώνοντας το ενδιαφέρον των ήδη υπαρχόντων φίλων του.
Αν και απολαμβάνω την ξένη υπερηρωϊκή λογοτεχνία (εικονογραφημένη και μη), η αλήθεια είναι ότι επιθυμώ να δω και δικούς μας ήρωες να αναδεικνύονται κατάλληλα, αφού είναι αντάξιοι των ξένων, και μάλιστα αληθινοί, όχι φανταστικοί, όπως οι δυτικοί υπερήρωες. Κάθε λαός έχει τους ήρωές του και ο δικός μας λαός διαθέτει άφθονους. Πιστεύω ότι αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας, με νέο τρόπο, και κάπως να θυμηθούμε και το δρόμο προς τη λευτεριά μας, που καταστρατηγείται από κάθε άποψη εκ μέρους των σύγχρονων αποικιοκρατών και ιμπεριαλιστών.
Ελπίζω η ιστορία μας - που εξελίσσεται λίγο ανατρεπτικά - να αρέσει στους φίλους του θρυλικού Δικαστή.
Καλή ανάγνωση!

ΜΕΡΟΣ Α΄

ΜΕΡΟΣ Β΄
 
ΜΕΡΟΣ Γ΄

O "άγιος Γεώργιος ο Φιλεύσπλαγχνος", που ταΐζει τα παιδιά του δράκοντα, του χειρότερου εχθρού του. Ορθόδοξη χριστιανική εικόνα, από την ανάρτησή μας Άγιος Γεώργιος & Ισλάμ.

"Ν": Αν θέλετε, δείτε επίσης την ενότητά μας για τον άγ. Γεώργιο και τις ενότητές μας έφηβοι και νεανική κουλτούρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: