ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Για το σκοτεινό παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε φάλαινα»

«Μπλε φάλαινα»: Παγκόσμιο σοκ για το «παιχνίδι αυτοκτονίας» που ήρθε και στην Ελλάδα

 

Δημοσιεύεται παντού, συνεπώς περιττεύει να το αναδημοσιεύσουμε αυτούσιο. Διαβάστε το, όμως, παρακαλώ, αν δεν το έχετε διαβάσει. Όχι μόνο περιττεύει, αλλά η ψυχή μου δε θέλει να το αναδημοσιεύσει, γιατί κι εγώ ομολογώ ταπεινά ότι έχω σοκαριστεί.
Είναι τόσο απίστευτο (έφηβοι υπακούνε σε εντολές ενός παιχνιδιού που τους ζητάει να αυτοτραυματιστούν ή και να αυτοκτονήσουν), ώστε δεν θα εκπλαγώ αν κάποια στιγμή αποκαλυφθεί ότι ήταν ένα ψέμα, μια καλοστημένη φάρσα, από την οποία όλοι γελαστήκαμε. Αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν είναι έτσι.

Η ιστορία αυτή φανερώνει ότι το ζοφερό μέλλον, που βλέπαμε ώς τώρα σε θρίλερ (όσοι τα βλέπουν) και σε δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι πλέον εδώ - και δυστυχώς, συγχωρήστε με που το λέω, ήρθε για να μείνει και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
Θα επιδεινώνεται, επειδή καταδικάσαμε το Χριστό σε εξαφάνιση από τη ζωή μας και ικανοποιηθήκαμε που επιτέλους "είμαστε ελεύθεροι". 
Ελεύθεροι; Όχι. Εύκολα θύματα του Εχθρού του ανθρώπινου γένους, που εγκαταστάθηκε ως ψεύτικος θεός στο γυαλιστερό σκοτάδι που εξαπλώνεται γύρω και μέσα στους δυστυχισμένους ανθρώπους εκτός Εκκλησίας (αλλά ενίοτε και εντός, γι' αυτό προσοχή όλοι μας), όπως στην ταινία του Μπραντ Άντερσον Απόλυτο Σκοτάδι.
Φανερώνεται επίσης πόσο προφητικό και τραγικά επίκαιρο είναι το εφηβικό μυθιστόρημα της Ιωάννας Σκαρλάτου Το δαχτυλίδι της σαπουνόφουσκας, που ίσως έχει κάτι να πει στα παιδιά μας, είτε έχουν εθιστεί σε θανάσιμα παιχνίδια είτε όχι (πάντως κινδυνεύουν - αν όχι από αυτό, πάντως από χίλιους κινδύνους)...


Θα κλείσω αυτό το μικρό σχόλιο προσκαλώντας, ως συνήθως, σε μερικά posts:
 
«Θα αυτοκτονήσω»: Μήνυμα προς απελπισμένους, που σκέφτονται την αυτοκτονία
Πώς να αυτοκτονήσω; 
Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής
Το σύνδρομο της Κόλασης
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ!
Είσαι ο άνθρωπός μου;


"Νεκρός για τον κόσμο" τι σημαίνει;
Άντε και πίστεψα - τώρα τι κάνουμε;
Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;

Ο νέος που καταράστηκε το Θεό  
Νεκροκεφαλές - Κρανία - Σκέλεθρα... 
Κάτι τύποι με μαύρα που ζουν στον κόσμο τους  


Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: